Polarfararna

ONS 24 OKT kl 19.00,
stadsteatern, Skövde Kulturhus

Riksteatern
Tre människor befinner sig på forskningsuppdrag när ett oväntat katastrofläge uppstår!

Hur klarar man sig om man råkar befinna sig i ett extremt klimat som inte kan kallas något annat än människofientligt? I den här nyskrivna pjäsen är det tre människor på ett forskningsuppdrag som befinner sig i ett ödsligt islandskap på en av de kallaste platserna på Jorden när ett katastrofläge uppstår!

Polarfararna är ett spännande och absurt katastrofdrama, där människan och hennes nyfikenhet står i centrum. Vad händer med tre skyddslösa människor i en extrem natur när de står öga mot öga med sin egen utsatthet? Vad gör man för upptäckter – både om sig själv och andra? Vad kommer man att förundras över? Vilka blir reaktionerna?

Frågeställningarna i pjäsen kan också sägas vara evigt mänskliga. Människans drivkrafter att hela tiden erövra, utvidga, kontrollera och äga. Vad innebär det att bege sig ut i det okända? När blir vi tvungna att vända om, och när kommer vi till punkten då det är för sent? Och går det att hitta vägen genom att gå vilse?

Alla har vi säkert förundrats över mänsklighetens ansträngningar att betvinga inte minst naturens hinder i form av höga berg, vida och djupa hav och extrema klimat. Allt från Christofer Columbus och Tor Heyerdahl, till Hillary/Tenzing och Göran Kropp.

Idén till pjäsen uppkom då regissör Åsa Johannisson fick möjlighet att som konstnärstipendiat följa med isbrytaren Oden till Nordpolen under sex veckor 2016, tillsammans med forskare inom naturvetenskap och fartygets besättning. Åsa Johannisson är bland annat verksam som regissör och manusförfattare inom scenkonst och film.

Läs Scenrecension»

Regi och idé: Åsa Johannisson
Manus och dramaturgi: Camilla Blomqvist
Scenografi och kostym: Katrin Brännström
Ljusdesign: Sofie Gylling
Ljuddesign: Magnus Larsson
På scen: Anita Nyman, Cilla Thorell, Myra Neander

Plats: Stadsteatern, Skövde Kulturhus. Speldag: Ons 24 okt kl 19.00. Speltid: Ca 1 tim 30 min utan paus. Biljetter: Smart: Vuxen 220:-, Ungdom 90:-. Medlem: Vuxen 260:-, Ungdom 130:-. Ordinarie: Vuxen 290:-, Ungdom 160:-.
 Polarfararna

Informationsdisken